Hallo, ik ben

Petra studeerde af in juni 2012 af als logopediste aan de Arteveldehogeschool te Gent. Daarna deed ze een aantal jaar ervaring op in een zelfstandige praktijk in Gent tot ze in 2016 besloot om terug te keren naar West-Vlaanderen. In januari 2016 begon ze met werken in de praktijk in Dadizele. 

Ze vindt het boeiend om kinderen te motiveren, met hen op stap te gaan en samen met hen vooruitgang te boeken. Zelf hecht ze veel belang aan duidelijke communicatie en een goede vertrouwensband met kind, ouders én de school. Het is daarbij belangrijk dat een kind kan leren in een veilige omgeving waar zijn zorgvraag centraal staat, waar fouten maken mag en hij op zijn eigen tempo kan groeien. Dit vormt de basis voor een kwalitatieve therapie. 

Onder het motto ‘levenslang leren’ volgt ze regelmatig studiedagen en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Petra volgde de Postgraduaatopleiding leerstoornissen om zichzelf te specialiseren en te verdiepen in de problematiek van de leerstoornissen. Daarnaast volgde ze ook de basiscursus OMFT, heeft ze kennis van de rekenmethode RekenTrapperS en is ze Typ10 instructeur.